Mój krem 1 zapoczątkował serię Mój Krem na bazie masła kakaowego i świeżych wyciągów ziołowych. Jego prosty, a zarazem wyjątkowy skład oraz aksamitna konsystencja czynią go produktem skutecznym i łagodnym dla skóry. To wspaniały krem nie tylko do pielęgnacji twarzy, cery suchej i wrażliwej, ale również do pielęgnacji dłoni. Olej z kiełków pszenicy zawiera witaminę E, odżywia i chroni skórę przed starzeniem się, naturalna woda różana łagodzi podrażnienia, zaś masło kakaowe jest biozgodne ze skórą, uzupełnia warstwę lipidową w naskórku, która nieustannie jest wymywana i naruszana myciem i dezynfekowaniem. Zadbaj o ukojenie swojej skóry i bliskich Ci osób! Podaruj zdrową kondycję na cały rok. Niech Mój krem nr 1 już dziś będzie Twój!
Do pielęgnacji cery suchej polecamy także żel ziołowy do cery suchej i wrażliwej "Mydlnica lekarska" oraz tonik ziołowy "Lukrecja gładka".
Polecamy do:cery suchej, na dzień i na noc.
Składniki aktywne:olej z kiełków pszenicy, masło kakaowe, hydrolat różany.
Działanie:odżywia, wygładza, regeneruje naskórek.
Składniki aktywne pod lupą:
• olej z kiełków pszenicy dobrze nawilża, zmiękcza i natłuszcza naskórek. Zawiera duże ilości witaminy E będącej silnym przeciwutleniaczem i antyoksydantem. Zawarta w oleju lecytyna zapobiega utracie wody przez naskórek i przyspiesza jego regenerację.
• masło kakaowe pozyskiwane jest poprzez wytłoczenie tłuszczu z nasion kakaowca. Zawiera witaminy takie jak potas, magnez, wapno i żelazo, a także antyoksydanty neutralizujące działanie wolnych rodników. Natłuszcza, zmiękcza, regeneruje i chroni naskórek przed wysuszeniem.
• hydrolat różany naturalna woda aromatyczna, która powstaje w procesie uzyskiwania olejku podczas destylacji płatków róży. Polecana w pielęgnacji cery suchej, wrażliwej, dojrzałej, naczyniowej i normalnej. Tonizuje, nawilża i odświeża. Jej zbilansowany skład, sprawia, że jest ona delikatniejsza od olejków i nie powoduje uczuleń.
Właściwości:kosmetyk wegański. Zawartość składników aktywnych i naturalnych wynosi 96 %. Dopuszcza się nieznaczne zmiany koloru, zapachu i konsystencji. Przechowywać w temperaturze pokojowej. Chronić przed słońcem.