EKO Probiotyk ProbioSport
Wieloszczepowy probiotyk w formie płynnej. Specjalnie skomponowany skład uzyskany w naturalnym procesie fermentacji oraz długotrwałej hodowli klinicznie przebadanych szczepów bakterii probiotycznych. Adresowany dla osób aktywnych fizycznie.
Skład:
Probiotyk ProbioSport zawiera kompleks żywych i aktywnych, nieliofilizowanych bakterii probiotycznych zdolnych do zasiedlania całej przestrzeni jelit na wysokim poziomie bez konieczności zastosowania substancji ochronnych (glicerol, maltodekstryna, mleko w proszku), substancji przeciwzbrylającej (dwutlenek krzemu) a także proteinowej kapsułki.
Probiotyk ProbioSport jest kompleksowo pełnym probiotykiem zawierającym metabolity, w tym: witaminy, minerały, kwasy organiczne, antyoksydanty oraz związki antyseptyczne, produkowane przez bakterie w trakcie długotrwałej hodowli.
W procesie adaptacji wieloszczepowej hodowli, bakterie osiągnęły poziom 6×10^7 jtk/ml (60mln jtk/ml).
Pełna identyfikacja szczepów zawartych w produkcie
1. Lactobacillus rhamnosus GG ATCC53103
2. Lactobacillus rhamnosus LR 06
3. Lactobacillus acidophilus LA 02
4. Lactobacillus reuteri LRE 02
5. Lactobacillus plantarum LP09
6. Lactobacillus pentosus LPS 01
7. Lactobacillus casei LC03
8. Lactobacillus paracasei LPC00
9. Bifidobacterium breve BR 03
10. Bifidobacterium animals ssp. lactis BS 01
11. Bifidobacterium longum BL 03
12. Bifidobacterium longum W11
13. Bifidobacterium bifidum BB01
14. Streptococcus thermophilus FP4
Zalecenia:
· Odbudowa i wzbogacenie pożytecznej mikrobioty jelitowej
· Uzupełnienie deficytu prozdrowotnych bakterii w jelicie grubym
· Pobudzenie reakcji układu immunologicznego w stanach zapalnych
· Odbudowa i uszczelnienie nabłonka jelita
· Łagodzenie napięć mięśniowych
· Neutralizowanie powikłań związanych ze stresem oksydacyjnym
· Szybsza regeneracja po intensywnym wysiłku
· Regulacja perystaltyki jelit oraz wypróżniania
· Niewlowanie problemów występowania i nawracania biegunek i zaparć
· Wsparcie trawienia i przyswajania składników odżywczych
· Łagodzenie objawów alergii i nietolerancji pokarmowej
Właściwości:
Produkt ekologiczny. Bez glutenu, laktozy i kazeiny (Bezmleczny). Nie dodano cukru i substancji słodzących.
Nie zawiera barwników i konserwantów. Niepasteryzowany i nieklarowany.
Walory i sposób spożycia:
Najlepiej spożywać w trakcie posiłku. Przed otwarciem butelki zawartość lekko wstrząsnąć.
Rozcieńczony Probiotyk ProbioSport charakteryzuje się przyjemnym aromatem i naturalnym, kwaskowo orzeźwiającym smakiem.
Dorośli: 10 do 15 ml/ 3 x dziennie/ rozcieńczone w min. 100 ml wody lub dowolnego napoju.
Dzieci > 3 lat: 5 ml/ 3 x dziennie/ rozcieńczone w min. 50 ml wody lub w dowolnego napoju
Nie należy przekraczać dziennej zalecanej porcji do spożycia.
Warunki przechowywania:
· Probiotyk po otwarciu przechowywać w lodówce i najlepiej spożyć w ciągu 30 dni.
· Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
· Naturalnym konserwantem probiotyku są zawarte w nim prozdrowotne metabolity bakterii probiotycznych, w tym kwasy organiczne i antyoksydanty.
· Mogący powstawać osad na dnie butelki, nalot „białego grzybka” na powierzchni, gazy oraz kwasowość napoju są efektem naturalnym.
EKO Probiotyk Joy Day – Kurkuma Imbir Pieprz
Skład:
Zestaw żywych szczepów bakterii probiotycznych w postaci płynnej oraz ekstrakt z fermentacji składników roślinnych (40 %) [w tym: korzeń kurkumy (49%), korzeń imbiru (49%), ziarna pieprzu (2%)].
Probiotyk Joy Day Kurkuma, Imbir, Pieprz zawiera kompleks żywych i aktywnych, nieliofilizowanych bakterii probiotycznych zdolnych do zasiedlania całej przestrzeni jelit na wysokim poziomie bez konieczności zastosowania substancji ochronnych (glicerol, maltodekstryna, mleko w proszku), substancji przeciwzbrylającej (dwutlenek krzemu) a także proteinowej kapsułki.
Probiotyk Joy Day jest kompleksowo pełnym probiotykiem zawierającym metabolity, w tym: witaminy, minerały, kwasy organiczne, antyoksydanty oraz związki antyseptyczne, produkowane przez bakterie w trakcie długotrwałej hodowli.
W procesie adaptacji wieloszczepowej hodowli, bakterie osiągnęły poziom 4×10^7 jtk/ml (40mln jtk/ml).
Pełna identyfikacja:
· Lactobacillus rhamnosus GG,
· L. rhamnosus LR 04,
· L. rhamnosus LR 05,
· L. acidophilus LA 1,
· L. delbrueckii ssp. bulgaricus LB 2,
· L. casei 101/37,
· L. plantarum LP 02,
· L. plantarum LP 01,
· L. fermentum LF2,
· Bifidobacterium breve BL 10,
· B. breve Bbr 8,
· B. longum BL 03,
· B. animalis ssp. lactis Bi 1,
· Streptococcus thermophilus Z 57,
· S. thermophilus 9 Y.
Zalecenia:
· Odbudowa i wzbogacenie pożytecznej mikrobioty jelitowej
· Silne działanie przeciwutleniające, antyoksydacyjne oraz przeciwzapalne
· Uzupełnienie deficytu prozdrowotnych bakterii w jelicie grubym
· Pobudzenie reakcji układu immunologicznego w stanach zapalnych
· Odbudowa i uszczelnianie nabłonka jelita
· Regulacja perystaltyki jelit oraz wypróżniania
· Zapobieganie występowaniu oraz nawracaniu biegunek i zaparć
· Wsparcie trawienia i przyswajania składników odżywczych
· Łagodzenie objawów alergii i nietolerancji pokarmowej
· Hamowanie rozwoju patogennych drobnoustrojów
· Opóźnianie procesów starzenia się komórek
Właściwości:
Produkt ekologiczny, bez glutenu, laktozy i kazeiny (Bezmleczny).
Nie dodano cukru i substancji słodzących. Nie zawiera barwników i konserwantów. Niepasteryzowany i nieklarowany.
Walory i sposób spożycia:
Najlepiej spożywać w trakcie posiłku. Przed otwarciem butelki zawartość lekko wstrząsnąć.
Rozcieńczony Probiotyk Joy Day Kurkuma charakteryzuje się przyjemnym korzennym aromatem i naturalnym, kwaskowo orzeźwiającym smakiem kurkumy i imbiru.
Nie jest ostry!
Dorośli: 10 do 15 ml/ 3 x dziennie/ rozcieńczone w min. 100 ml wody lub dowolnego napoju.
Dzieci > 3 lat: 5 ml/ 3 x dziennie/ rozcieńczone w min. 50 ml wody lub w dowolnego napoju
Nie należy przekraczać dziennej zalecanej porcji do spożycia.
Warunki przechowywania:
· Probiotyk po otwarciu przechowywać w lodówce i najlepiej spożyć w ciągu 30 dni.
· Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci.
· Naturalnym konserwantem probiotyku są zawarte w nim prozdrowotne metabolity bakterii probiotycznych, w tym kwasy organiczne i antyoksydanty.
· Mogący powstawać osad na dnie butelki, nalot „białego grzybka” na powierzchni, gazy oraz kwasowość napoju są efektem naturalnym.