Sattva Ayurveda

Chyawanprash - indyjska pasta ziołowa, 500 g

29 00
DODANO
Odbiór w paczkomacie: 1-3 dni robocze
Do domu: 1-3 dni robocze
Ostatnie sztuki online
Produkt niedostępny online
Sprzedawane przez Hebe Partner

Przeczytaj więcej o Sattva Ayurveda

Chyawanprash to ziołowa pasta o konsystencji dżemu oparta na tradycyjnej ajurwedyjskiej recepturze. Przygotowana jest ze świeżych owoców Amla (Emblica officinalis), które następnie są łączone ze specjalną mieszanką ziół. Amla, zwana też indyjskim agrestem, jest bogata w witaminę C.

Jak spożywać Chyawanprash?

Chyawanprash jest dostępny w postaci pasty i może być spożywany bezpośrednio lub dodawany do innych potraw. Zazwyczaj przyjmuje się 1-2 łyżeczki Chyawanprash codziennie, najlepiej rano na czczo lub wieczorem przed snem. Można go również mieszać z ciepłą wodą lub mlekiem.

Dla kogo jest przeznaczony Chyawanprash?

Chyawanprash jest produktem, który może korzystnie wpłynąć na zdrowie osób w różnym wieku. Szczególnie polecana jest dla osób, które chcą wzmocnić swój układ odpornościowy, cierpią na częste infekcje lub żyją w stresujących warunkach. Amla wpływa korzystnie na funkcjonowanie układu trawiennego, wspiera regularność wypróżnień i utrzymanie zdrowej wagi ciała.

Zalecana porcja produktu do spożycia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: 2 łyżeczki dziennie, rano i wieczorem (można połączyć np. z mlekiem).

Zróżnicowany sposób żywienia oraz zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Produkt nie powinien być stosowany u kobiet w ciąży i w trakcie laktacji oraz u osób chorującym na cukrzycę. Osoby przyjmujące leki przed spożyciem powinny skonsultować się z lekarzem.

ID: 61502667
Cena jednostkowa: 0,06 zł /1g

Składniki

Matsyandika (Sugarcane), Amla (Emblica officinalis), Honey, Baheda (Terminalia bellerica), Harad (Terminalia chebula), Bel (Aegle marmelos), Ghee, Munakka (Vitis vinifera), Shatavari (Asparagus racemosus), Ajmod (Apium graveolens), Elaichi (Elettaria cardamomum), Giloy (Tinospara cordifolia), Madhuyashti (Glycyrrhiza glabra), Jatamasi (Nardostachys jatamansi), Tejpatta (Cinnamomum Tamala), Vidari (Pueraria tuberosa), Nagarmotha (Cyperus rotundus), Punarnava (Boerhaavia diffusa), Pippali (Piper longum), Dalchini (Cinnamomum zeylanicum), Gokharu (Tribulus terrestris), Nagakesra (Mesua ferrea).